Брюксел. Земеделската комисия в ЕП гласува 2020 да прекрати смяната

...
Брюксел. Земеделската комисия в ЕП гласува 2020 да прекрати смяната
Коментари Харесай

Евродепутатът Момчил Неков: Земеделската комисия в ЕП гласува 2020 да прекрати смяната на стрелките, доволен съм, че успях да наложа българската позиция

Брюксел. Земеделската комисия в Екологичен потенциал гласоподава 2020 да приключи промяната на стрелките. Това беше позицията, към която се сплотиха съвсем всички български участници в експертна среща, домакинствана от Момчил Неков, оповестиха от пресофиса на евродепутата .
През 2020 да спрем да сменяме стрелките на часовници от астрономическо на лятно време, гласоподава през днешния ден Комисията по земеделие на Екологичен потенциал.
Допитване до eвропейските жители извършено предходната година сподели, че болшинството европейци желаят тази процедура да спре. В България също имаше анкета, която въпреки и неприятно извършена, сподели, че множеството българи също желаят да приключи тази промяна. “Доволен съм, че съумях да наложа българската позиция в Комисията по земеделие. Има редица браншове и сфери на живота, където промяната на времето води до отмалялост, понижена продуктивност и крие опасности за редица групи жители. Сектор Селско стопанство също ще бъде директно обиден. По оценки на специалисти животновъди, годишно в продължение на към 6 седмици, лактацията на овцете понижава, а това води до понижена продукция. “ Това разяснява Момчил Неков по отношение на признатото мнение, на което той беше докладчик за социалистите в земеделската комисия на Екологичен потенциал.
През септември 2018 година Европейската комисия предложи Европейски Съюз да постави завършек на промяната на времето още през март 2019 година Имайки поради обаче процедурата по взимане на решение в Европейски Съюз и нуждата на браншове като да вземем за пример Транспорт и въздухоплаване, този период ще провокира разтърсване и проблеми. Поради тази причина евродепутатите считат, че най-реалистично и безпрепятствено би било завършек на промяната да стане през 2020 година Предложението за инструкция дава опция на страните членки въпреки всичко да сменят зоната си, в случай че преценяват, че изборът им основава стеснение. Това би трябвало да се прави с предупреждение към Европейска комисия.
“Държавите-членки резервират суверенното си право да изберат в коя часова зона да бъдат. Трябва да се вземат поради всички последици за стопанската система и комерсиалните връзки при един подобен избор ” разяснява още българският евродепутат Момчил Неков.
Българските учени споделят, че часовата зона, в която се намира в този момент България - 2 часа преди Гринуичко време, са естествената часова зона за страната ни и би трябвало да останем в нея.
В гласуваното през днешния ден мнение бяха гласувани и текстове с рекомендация страните да проведат изследване кое би било най- подобаващото за самите тях време, както и да хармонизират между тях, с цел да се избегнат нелогични времеви зони и нарушавания на единния пазар.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР