Брюксел възнамерява да помогне на експорта на храни от Украйна,

...
Брюксел възнамерява да помогне на експорта на храни от Украйна,
Коментари Харесай

ЕС ще помогне на износа на храни от Украйна, заобикаляйки блокадата на Русия в Черно море

Брюксел има намерение да помогне на експорта на храни от Украйна, заобикаляйки съветската обсада в Черно море, посредством обходни направления. Европейска комисия ще показа в сряда проект за сензитивно увеличение на количеството храна, което Украйна може да достави на " гладни народи по света по пътища и жп линии на ЕС”.

Целта е по този начин да се преодолее казусът, който украинският президент Володимир Зеленски повдигна тази седмица, а точно че блокадата на пристанище Одеса е нещо, което “не се е случвало от Втората международна война “ и че десетки страни в този момент са изправени пред дефицит на първични материали и апетит поради съветската експанзия.

Европейският комисар по земеделие Януш Войчеховски заяви по време на откриването на среща на организацията по издръжка на Организация на обединените нации в Полша за готвен за екшън проект. От думите му стана ясно, че Европейски Съюз би трябвало да се опълчи на умишленото заличаване на селското стопанство от страна на Русия посредством разширение на експортните канали и отбиване на напъните на Москва да се показа като филантропичен участник, който храни света във влошаващата се продоволствена рецесия.

" Необходимо е да организираме различни коридори за износ, основно на пшеница и царевица, от които Украйна има огромни количества”, сподели Войчеховски за Politico. " Ние желаеме да осигурим хранителната верига за Европа и останалата част на света ", сподели още той.

Украйна и Русия са великански експортьори на храна за зависещите от вноса на първични материали от Африка и Близкия Изток, само че съветската офанзива по земя и море

Европейският комисар също по този начин акцентира, че Русия ще търси метод да обърне обстановката в нейно преимущество.

" Москва освен може да открадне каузи на Украйна от международния пазар за първични материали като царевица и пшеница, само че и ще се опита да избели имиджа си на благотворителен снабдител за бедните страни, до момента в който блокира доставките на Украйна ", предизвести той.

" Това е съветската агитация. Те унищожават целеустремено украинския аграрни капацитет и идната стъпка ще е да се показват, че те са другари на света и да построяват имиджа си на спасители ", сподели той.

" Основното решение са коридорите към полските пристанища в Балтийско море ", сподели комисарят, като загатна Гданск и Гдиня. Той омаловажи опцията за основаване на филантропични коридори за експорт на храна от Черно море, описвайки това като " допустимо, само че не и главно решение “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР