Брюксел се Ядоса на Полша и Унгария и обяви, че

...
Брюксел се Ядоса на Полша и Унгария и обяви, че
Коментари Харесай

Брюксел се ядоса, шамари заради украинското зърно. А ние?

Брюксел се Ядоса на Полша и Унгария и разгласи, че не може страни членки да образуват сами комерсиална политика.

Европейската комисия подлага на критика възбраната, наложена от Полша и Унгария за импорт на зърно, плодове и зеленчуци от Украйна.  До момента Комисията не е прецизирала какви ограничения счита да предприеме против Варшава и Будапеща. В отговор, полските управляващи желаеха договаряния с Украйна за основаване на механизъм, посредством който стоките ѝ единствено да минават през страната, без да доближават до локалния пазар. Украйна обаче е безапелационна, че няма нарушавания на двустранните търговски съглашения.
-->
На този декор България също желае да забрани вноса на зърно от Украйна.

България обмисля възбрана за импорт на украинско зърно, каквато към този момент оповестиха Полша и Унгария, заяви в Пловдив министърът на земеделието Явор Гечев.

Вносът на зърно, както и на слънчоглед и изсъхнало мляко, от Украйна сега стопира в избрани страни, а ние настояваме за заслужено систематизиране в целия Европейски съюз, сподели през днешния ден за бТВ Гечев.

Той още веднъж удостовери, че България също може да ограничи вноса на зърно от Украйна, както направиха Полша и Унгария. Министърът напомни, че сме поискали Европейската комисия да вземе решение по този проблем още септември 2022 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР