Брюксел. Председателят на парламента Цвета Караянчева откри изложба в ЕП,

...
Брюксел. Председателят на парламента Цвета Караянчева откри изложба в ЕП,
Коментари Харесай

Председателят на парламента Цвета Караянчева откри изложба в ЕП, посветена на 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция

Брюксел. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри галерия в Екологичен потенциал, отдадена на 140-ата годишнина от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция, съобщи специфичният делегат на Агенция „ Фокус “/b> в Брюксел. Началото на формалната гала бе обещано и от ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли. На откриването участваха и български евродепутати, измежду които Ангел Джамбазки, Александър Йорданов, Емил Радев, Андрей Новаков, Андрей Ковачев, Eва Майдел, Илхан Кючук и други. Караянчева сподели изложбата на Давид Сасоли, като насочи вниманието му към снимка на първия министър-председател на страната и описа исторически обстоятелства към приемането на Търновската конституция.
“Фокус “ напомня: Изложбата беше показвана в цялата страна и е част от програмата за 140 години от Учредителното Народно заседание. Кулминацията на честванията беше във Велико Търново. Тя беше показана в регионалните градове в страната, по едно и също време в Северна и Южна България. В пътуващата галерия са показани исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното заседание, портрети и документи за тяхната активност. Показани са моменти от работата върху Търновската конституция, както и развиването на конституционния развой на фона на историческите събития, които го следват.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР