Брюксел. Министърът на туризма Николина Ангелкова запозна еврокомисаря по регионална

...
Брюксел. Министърът на туризма Николина Ангелкова запозна еврокомисаря по регионална
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова запозна еврокомисар Крецу с подготовката на заключителната конференция за Българското председателство на Дунавската стратегия

Брюксел. Министърът на туризма Николина Ангелкова срещна еврокомисаря по районна политика Корина Крецу с подготовката на заключителната конференция, с която ще приключи Българското председателство на Дунавската тактика, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Двете разговаряха в Брюксел по време на работното посещаване на министър Ангелкова. Седмият годишен конгрес на Дунавската тактика ще се организира в средата на октомври в София, с което страната ще завърши едногодишното си председателство. Основна тематика на форума ще бъде смисъла на туризма за реализиране на стопански напредък в дунавския район. В рамките на конференцията ще има и среща на министрите с сектор туризъм на страните от Дунавския район.
" Считаме, че културата и туризма са интегриращи фактори за териториалното доближаване и наблягане на смисъла Дунавския район ", уточни министър Ангелкова.
Цифровизацията на обектите на културното завещание на Дунавския район основава добавена стойност за туризма.
Еврокомисар Крецу поздрави България за триумфите в туризма и работата на екипа на министър Ангелкова за устойчивото развиване на бранша. Еврокомисарят осведоми, че за нея ще е наслаждение да бъде посетител на конференцията и чака позитивни резултати с практическа устременост, които да допринесат за устойчивия прогрес на Дунавския район. Еврокомисар Крецу означи, че прави оценка напъните и поредните дейности персонално на министър Ангелкова за приоритизиране на региона по поречието на р. Дунав и ударение върху икономическото му значение на национално и европейско равнище.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР