Брюксел. Фейсбук има място на масата за преговори за това

...
Брюксел. Фейсбук има място на масата за преговори за това
Коментари Харесай

Ева Майдел: Фейсбук да докаже, че ползва данните ни според закона

Брюксел. Facebook има място на масата за договаряния за това по какъв начин контролираме цифровата стопанска система, само че би трябвало да потвърди, че заслужава да го резервира, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Необходимо е да даде безапелационни доказателства, че първо данните на потребителите се събират и съхраняват според GDPR и второ, че работи за премахването на незаконно и зловредно наличие в платформата си. ” Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел, която бе хазаин на среща сред софтуерния колос и членове на Европейския парламент. Срещата се организира във вторник на 03 декември 2019г. в Брюксел.

Специалният посетител бе някогашният заместител министър председател на Англия и понастоящем вицепрезидент с сектор интернационална връзка във Facebook Ник Клег. Основен фокус на полемиката бяха оповестените неотдавна промени в работата на компанията, които целят да се отстранен така наречен подправени профили, да се се ревизира истинността на информацията оповестена в платформата, новият план Либра, както и отбраната и обработването на потребителските данни.

В последната година трима вицепрезиденти на компанията, както и Марк Зукърбърг посетиха Брюксел, с цел да изясняват за проблемите, с които се сблъска Facebook. „ За нас е значимо да създадем добра среда за жителите да се показват и да бъдат свързани със света. Вярвам, че бихме могли работим за обща идея – сигурност и отбрана на потребителите ”, добави Майдел.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР