Брюксел е мястото, където може да се намерят най-разнообразни качествени

...
Брюксел е мястото, където може да се намерят най-разнообразни качествени
Коментари Харесай

В Брюксел посрещат Великден с цветни шоколадови зайци

Брюксел е мястото, където може да се намерят най-разнообразни качествени шоколади. Трето потомство шоколатиери от една от фамозните белгийски семейства тази година е приготвила вкусни и цветни зайци за Великден.

Вдъхновенa от остаряла немска традиция, фамозна фамилия белгийски шоколатиери избра великденския заек за отбелязването на празника тази година.

Семейството отваря първия си магазин в Брюксел през 1910 година и до през днешния ден Великден е опция да се покаже майсторство и дарование.

Мириам Витамер, притежател на магазин за шоколад:

" Тази година избрахме тематиката " Следвайте заека ". Създадохме шоколадови зайчета с разнообразни размери и цветове. Те са прикрепени към яйце. В предишното традицията беше да се направи просто шоколадово яйце, само че през днешния ден има повече разновидности да се показва гений ".

Новата сбирка шоколадови изкушения може да се купи в историческата част на белгийската столица - там, където се продава шоколад на всеки ъгъл.
 © БГНЕС
Магазините за шоколад притеглят любознанието на задграничните гости на града, само че също са и източник на съществени доходи за страната.

През 2016 година 256 компанни в шоколадовия бранш са осъществили 4 милиарда евро оборот.

По данни на европейската статистическа работа Евростат през 2017 година Белгия е произвела 700 хиляди тона шоколад и пралини, 85% от които са били за експорт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР