Брюксел. Българският европейски депутат Николай Бареков предизвика дебат, атакувайки няколко

...
Брюксел. Българският европейски депутат Николай Бареков предизвика дебат, атакувайки няколко
Коментари Харесай

BalkanInsight: Български евродепутат обвини журналисти в корупция

Брюксел. Българският европейски народен представител Николай Бареков провокира спор, атакувайки няколко публицисти, докладвайки ги в прокуратурата за укриване на налози и обвинявайки ги в приемането на подкупи от политици, съобщи BalkanInsight.
Асоциацията на европейските публицисти – българска неправителствена организация, занимаваща се със свободата на медиите, уточни, че ще рапортува Бареков за използването на неточен език в пресата и в обществените мрежи.
„ Ще оставим на всеки да реши дали е задоволително за народен представител от Европейския парламент да приказва по този начин. Ние ще търсим правата си в съда, ще уведомим на нашите интернационалните сътрудници и ще се обърнем към Европейската комисия и към Европейския парламент “, написа в заявление на Асоциацията.
Бареков написа предишния петък, че е подхванал ограничения против няколко публицисти. Той съобщи, че е попълнил недоволство в прокуратурата против Ана Цолова, прочут публицист в България. Той упреква журналиста, че не е плащал задоволително налози. Евродепутатът съобщи също по този начин, че ще се оплаче от други публицисти като Виктор Николаев и Антон Хекимян, обвинявайки ги в корупция, само че без да посочи какво тъкмо има поради.
„ Нека прокуратурата ревизира законните подозрение на обществеността и обстоятелствата и събитията, които предоставяме и да отговорят на въпросите провокирани от фрапантните разлики сред формалните приходи на телевизионния мениджмънт и какво в действителност имат “, уточни Бареков.
Ирина Недева, ръководител на Асоциацията съобщи, че държанието на политика е рисково, тъй като може да сложи казус. „ Няма да разреша на държавните институции да употребяват недоволствата му, с цел да слагат повече напън върху частните медии и да им запушват устата “, съобщи Недева.
Същевременно Бареков упрекна Асоциацията на европейските публицисти в корупция и в работа на неговите политически съперници.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР