БРЮКСЕЛ (AP) — Законодателите на Европейския съюз се съгласиха в

...
БРЮКСЕЛ (AP) — Законодателите на Европейския съюз се съгласиха в
Коментари Харесай

Новото споразумение за внос на ЕС ще подпомогне Украйна, като същевременно защити фермерите от блока

БРЮКСЕЛ (AP) — Законодателите на Европейския съюз се съгласиха в сряда да възобновят ставките за импорт на Украйна, които са в действие малко след нахлуването на Русия, като в същото време прибавят защитни ограничения за селскостопански артикули като зърно и мед, с цел да се отговори на терзанията на фермерите в целия 27-членен блок.

Земеделски производители, ядосани на бюрокрацията и конкуренцията от на ниска цена импорт от определени страни, стачкуваха гневно през последните седмици в целия блок. Полша беше измежду страните, водещи обвиняванията против безмитния импорт, откакто полски фермери блокираха граничните пунктове с Украйна през февруари, разсипвайки украинско зърно и изгаряйки гуми, до момента в който ускориха националния митинг против вноса на украински храни и политиките на Европейския съюз за околната среда.

Съгласно договорката, подписана в ранните часове на сряда, Европейски Съюз ще възобнови краткотрайното си прекъсване на вносните мита и квотите за украинския селскостопански експорт за блока, предоставено за първи път през...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР