Брутният вътрешен продукт (БВП) на големите икономики в света може

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на големите икономики в света може
Коментари Харесай

$6 трилиона биха спечелили големите икономики, ако последват един пример на Швеция

Брутният вътрешен артикул (БВП) на огромните стопански системи в света може да нарасне с 6 трилиона $, в случай че вземат образец от Швеция във връзка с пазара на труда, като в страната 69% от дамите работят интензивно. Това се споделя в нов отчет на PricewaterhouseCoopers (PwC).

В оповестения на 5 март Women in Work Index се споделя, че страните в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) биха нараснали стопанските системи си с общо 6 трилиона $, в случай че съумеят да реализират триумфа на скандинавската страна.

Всъщност Швеция е на второ място във връзка с каузи на заетите дами във възраст сред 15 и 69 години, а преди нея се подрежда Исландия. Това може да се изясни за последната с дребното й население.

Исландия, Швеция, Норвегия и изобщо Скандинавия се оправят най-добре във връзка с включването на дамите на пазара на труда.

Средно за страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз мъжете, които вземат участие на пазара на труда, са с 11% повече от дамите, само че разликата е доста по-ниска от 17% през 2000 година.

От друга страна разликата в заплащането сред двата пола остава осезаема - приблизително 15% за страните в организацията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР