Брутално убийство на 14-годишно момиче и 74-годишен мъж шокира съседна

...
Брутално убийство на 14-годишно момиче и 74-годишен мъж шокира съседна
Коментари Харесай

Жестоки убийства в Северна Македония - основният заподозрян се укрива в България, смята Скопие

Брутално ликвидиране на 14-годишно момиче и 74-годишен мъж шокира прилежаща Република Северна Македония. Ваня Горчевска е била в неопределеност от 27 ноември и през вчерашния ден е открита мъртва край Велес. Заподозрените са петима, трима от тях са задържани.

Властите в Скопие считат, че четвърти обвинен, който евентуално е бил водач на незаконната група, е избягал в България.

Сцената на мястото на престъплението край село Бразда, близо до град Велес. Всичко стартира на 24 ноември - 74-годишният бръснар от Велес Панче Жежовски е похитен и погубен за дълг от 500 евро към един от причинителите на закононарушенията.

Именно с автомобила на 74-годишния мъж е отвлечена и Ваня Горчевска. В 7 и половина сутринта на 27 ноември тя е причакана да тръгне за учебно заведение, вързани са ръцете и краката ѝ. Отведена е край село Бразда и е убита с огнестрелно оръжие.

Мотивите за убийството са изнудване на майката на Ваня, която неотдавна продала апартамент. Но искане за пари до нея по този начин и не е имало.

Оказва се, че точно бащата на Ваня е дал информация по кое време тя ще бъде сама. Разследващите считат, че причинителите са се паникьосали и по тази причина са я умъртвили преди да изискат рушвет, съобщи Българска национална телевизия.

" Имаме самопризнание за цялата история на закононарушението, кой защо е виновен, кой какво е направил ", съобщи Гаврил Бубевски, прокурор.

" Има 5-ма обвинени. Трима от тях към този момент са арестувани, един е отвън страната, а петото лице е бащата на момичето - той също е арестуван, разпитан е и ще вземем ограничения с прокуратурата. Едно от лицата в сговор и със знанието на член на фамилията е направил незаконно действие - изнудване за пари от майката на момичето ", добави Оливер Спасовски, министър на вътрешните работи на РСМ.

Според управляващите в Скопие отпред на незаконната група е мъж, който е избягал незабавно след убийството първо в Белград, а след това и в България. Официално името му не е оповестено от локалните управляващи. Известни са единствено букви.

Но всички македонски медии го разпознават като Люпчо Палевски-Палчо - строителен магнат, някогашен ръководител на организацията на СДСМ в Скопие, притежател на медия, създател на подкаст и създател на партия " Десна ".

От Министерството на вътрешните работи в Скопие оповестяват, че са уведомили управляващите и в Сърбия, и в България за бягството на главния обвинен.

В позиция от българското вътрешно министерство декларират: " Във връзка с информация за тежко закононарушение, осъществено в Северна Македония, прецизираме следното: Няма данни посоченото лице да се търси в България или да е оповестено за интернационално търсене. Към момента няма данни той да е на българска територия ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР