Броят на заразените с новия коронавирус в Германия надхвърли 10

...
Броят на заразените с новия коронавирус в Германия надхвърли 10
Коментари Харесай

Броят на заразените в Германия расте, смъртността остава ниска

Броят на инфектираните с новия ковид в Германия надвиши 10 000 - в страната към този момент са регистрирани 10 999 заболели и 20 смъртни случая, заяви през днешния ден институтът " Роберт Кох ", представен от Франс прес.

През последното денонощие институтът, претрупан с мониторинга, е открил в страната 2801 нови инфектирани. Сред най-силно засегнатите райони са Северен Рейн-Вестфалия с 3033 случая, Баден-Вюртемберг с 2155 и Бавария с 1692.

Борбата против новия ковид съставлява най-голямото предизвикателство за Германия след Втората международна война, съобщи през вчерашния ден в телевизионно послание към сънародниците си немската канцлерка Ангела Меркел. Тя прикани всички германци да оказват помощ в битката с вируса, като съблюдават най-новите наложени ограничавания, с цел да се понижат до най-малко обществените контакти и общуването и да се ограничи предаването на болестта.

Въпреки предизвестията обаче парковете и други публични места в Германия са посещавани от доста хора през последните дни. Това накара кмета на Берлин Михаел Мюлер и баварския министър председател Маркус Зьодер да предупредят в четвъртък, че може да вкарат изключително състояние или да наложат карантина.

Учените се пробват да дефинират аргументите за ниската смъртност вследствие на ковид в Германия, написа английският в. " Телеграф ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР