Броят на заразените с коронавируса в Индия нарасна с 346

...
Броят на заразените с коронавируса в Индия нарасна с 346
Коментари Харесай

В тази държава стана страшно: 350 000 заразени само за денонощие

Броят на инфектираните с ковид в Индия набъбна с 346 786 за последното денонощие, поставяйки нов международен връх за трети следващ ден, съобщи Ройтерс, като цитира данни на здравното министерство, заяви Българска телеграфна агенция.

Претоварените лечебни заведения в гъсто обитаемата страна насочат апели за доставка на О2, до момента в който се изправят пред втората вълна от пандемията. В столицата Делхи се записва приблизително по един дължащ се на COVID-19 смъртен случай на към 4 минути. Общо жертвите в страната за последните 24 часа са 2624. Крематориуми в Делхи обявиха, че са претрупани и помолиха роднините на умрелите да почакат.

Телевизията сподели идването на цистерна с О2 в болница Батра в индийската столица, откакто лечебното заведение насочи предизвестие, че 260-те пациенти разполагат с О2 за единствено 90 минути. " Моля помогнете ни да се снабдим с О2, тук ще има покруса ", съобщи през вчерашния ден на конференция районният здравен министър Арвинд Кеджривал, обръщайки се към премиера Нарендра Моди. Недостига на О2 се усеща и в други елементи на страната. Местни медии оповестиха за хора, умрели заради липса на О2 в Джайпур и Амритсар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР