Броят на заразените с коронавирус по света се е удвоил

...
Броят на заразените с коронавирус по света се е удвоил
Коментари Харесай

За осем дни броят на заразените с коронавирус в света се удвои

Броят на инфектираните с ковид по света се е удвоил в границите на последните осем дни - записаните случаи са скочили от 500 000 до над 1 милион. Това излиза наяве от изчисленията на университета Джонс Хопкинс, който събира по целия свят данни за разпространяването на ковид, оповестява Дойче веле.

Заболяването КОВИД-19, предизвиквано от един вирус, за който допреди няколко месеца не бяхме и чували, към този момент е предизвикало гибелта на повече от 51 000 души.

Още по-обезпокояващ е фактът, че тези цифри не отразяват действителната картина: действителният брой на инфектираните и жертвите сигурно е доста по-висок.

Най-засегнатите страни

Към момента към 22% от всички случаи на инфектирани с ковид са регистрирани в Съединени американски щати. Броят на инфектираните в страната в това време надвиши 236 000, жертвите са над 5 500.

Черната статистика за най-вече жертви оглавява Италия, където над 13 000 души са умряли в следствие от болест с ковид. В Испания, която също е тежко наранена от пандемията, жертвите са повече от 10 000.

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР