Броят на заразените с коронавирус австралийци, приети в болница, днес

...
Броят на заразените с коронавирус австралийци, приети в болница, днес
Коментари Харесай

Призив: Работете от вкъщи и се ваксинирайте

Броят на инфектираните с ковид австралийци, признати в болница, през днешния ден е доближил рекордните равнища, регистрирани при започване на годината, заяви Ройтерс. Властите приканиха бизнесите да разрешат на служащите да работят от у дома, предложиха на хората да носят маски в закрити пространства и да си слагат бустерна доза от имунизацията.

Австралия е в плен на третата вълна на Омикрон поради мощно заразните нови подварианти ВА.4 и ВА.5 на разновидността Омикрон. За последните седем дни бяха регистрирани 300 000 случая на болестта. Властите означиха, че действителният брой на инфектираните може да бъде даже двоен.

Броят на записаните случаи през вчерашния ден доближи 50 000, поставяйки нов връх за последните два месеца.

" Трябва да създадем някои неща по друг метод, най-малко за къс интервал от време ", съобщи през днешния ден основният хигиеничен контрольор Пол Кели. Той планува, че броят на хората, които влизат в болница, в резултат на коронавирус, скоро ще доближи рекордни стойности. " Ние знаем, че работата от у дома е доста основен съставен елемент от прекъсването на това, което ние назоваваме макроразпространение ", означи Кели.

В момента към 5300 австралийци, заболели от Ковид-19, са признати в болница, което не е надалеч от рекордните стойности, достигнати през януари по време на епидемията от подварианта ВА.1 на Омикрон, когато в болничните заведения бяха регистрирани 5390 пациенти, сочат публични данни.

Броят на инфектираните в щатите Куинсланд, Тасмания и Западна Австралия към този момент е достигнала най-високите си стойности от началото на пандемията. Кели обаче съобщи, че не е предложил повторното въвеждане на маските или каквито и да е било други ограничавания.

Миналата седмица Австралия възобнови заплащането на помощи на работещите, които са под карантина, откакто броят им стартира доста да се усилва.

Властите предизвестиха, че има спад на броя на хората, които си слагат бустерна доза от имунизацията, което задълбочава здравната рецесия.

До този момента 95 % от хората над 16-годишна възраст са имунизирани с две дози. Това оказа помощ на страната да задържи общия брой на инфектираните до малко под 9 милиона души, както и броя на смътните случаи до 10 845 души - доста по-малко от останалите страни. Само 71 % от хората над 16 години обаче са си сложили трета или четвърта доза от имунизацията.

Първи случаи на заразяване с ковид бяха регистрирани във Федеративните щати Микронезия, заяви през днешния ден радио " Нова Зеландия ", базирайки се на президентската работа на страната. Службата означи, че има открити случаи на болестта в два от четирите района на страната. Досега Федеративните щати Микронезия се считаха за изцяло свободни от ковид, заяви съветската осведомителна организация ТАСС. От организацията прецизираха, че след оповестяването на тези случаи Маршаловите острови и Тувало остават единствените страни в Океания и Микронезия, които нямат регистриран случай на коронавирусна зараза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР