Броят на заподозрените, задържани по време на разследването на експлозиите

...
Броят на заподозрените, задържани по време на разследването на експлозиите
Коментари Харесай

Над 60 души са задържани за терора в Шри Ланка, загиналите са 360 души

Броят на обвинените, арестувани по време на следствието на детонациите в Шри Ланка, надвиши 60 души , оповестява " Ройтерс ", базирайки се на ръководителя на Народното събрание на Шри Ланка Кару Джаясурия.

Според чиновници на правоприлагащите органи минимум девет атентатори-самоубийци са взели участие в терористичните офанзиви . Посочено е, че полицията е идентифицирала осем от тях, измежду атентатори е и една жена .

Според последните данни, 359 души са станали жертва на терористичните офанзиви . Общият брой на ранените не е избран, само че е към 500 души .

Един от нападателите е учил в Обединеното кралство преди да организира курс в Австралия , разяснява заместник-министърът на защитата на страната.

Посланикът на Съединени американски щати в Шри Ланка предизвести, че в страната не престават " терористичните заприказва ". " Терористите могат да нападат без предизвестие. Типичните места са огромни събирания и обществени пространства ", добавя Алейн Теплиц.

Днес полицията в Шри Ланка обезвреди бомба в ресторант в град Катана , Според портала " Нюзфърст ", бомбата е била в раница. Антитеррористичната интервенция продължава на мястото. По-рано министър Руван Виджевардене съобщи, че полицейски чиновници са направили следен гърмеж на мотоциклет в кино " Савой " в Коломбо , оповестява ТАСС.
 Двама братя от богато семейство в основата на офанзивите в Шри Ланка
Двама братя от богато семейство в основата на офанзивите в Шри Ланка

Синове на богат търговец на подправки от Коломбо

Премиерът на Шри Ланка призна, че управляващите са подценили предизвестията от Индия за терористични офанзиви . Индийските секрети служби авансово предават на сътрудниците си в Шри Ланка информация за идни терористични офанзиви, само че Шри Ланка не я употребила вярно, което е огромна неточност, разяснява министър председателят Ранил Викрамасинг в изявление за НДТВ.

" Индия ни даде разследваща информация , само че грешката ни беше в това по какъв начин се възползвахме от нея... в последна сметка не беше дадена на никого ", изяснява министър председателят. Викрамасинг отбелязва, че причинителите на нападенията са жители на Шри Ланка , само че са имали в ръзки с чужбина , заради което Шри Ланка потърси помощ в следствието от редица страни.

" Имаме добра система за продан на информация с Индия , която ни дава нужната помощ. Ние също по този начин имаме поддръжка от Съединени американски щати и Обединеното кралство ", разяснява министър председателят и добавя, че следователите от Шри Ланка са в контакт със съответните служби на други страни , в това число Китай и Пакистан .

" Нашият приоритет е да арестуваме терористите. Докато не създадем това, никой няма да бъде в сигурност ", изяснява той.

В отговор на въпрос дали, съгласно него, има връзка сред детонациите в Шри Ланка и офанзивата против джамиите в Крайстчърч в Нова Зеландия, министър председателят отговори, че това е допустимо. " Но планирането на детонациите в Шри Ланка се е случило преди Крайстчърч ", показва той.

Според премиера, управляващите в Шри Ланка са уверени, че туристическият бранш скоро ще се възвърне от терористичните офанзиви. В момента туристите напущат Цейлон , доста страни по света не предлагат на своите жители да посетят острова. " Ние ще се върнем. Ние не сме първите. Египет мина през това, Бали мина през същото . Това е неприятно за стопанската система, само че туризмът ще бъде възобновен ".

" Ислямска страна ” разгласява фотография и видео с атентаторите от Шри Ланка

На фотографията се виждат седем мъже един до друг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР