Броят на загиналите цивилни в Буча според разкритията до сряда

...
Броят на загиналите цивилни в Буча според разкритията до сряда
Коментари Харесай

Кошмарите в Буча! Разказ от кмета на града

Броят на починалите цивилни в Буча съгласно разкритията до сряда вечерта е 320 души, само че евентуално това не е окончателната численост. Това съобщи кметът на града Анатолий Федорук=

Броят на откритите тела пораства всеки ден, тъй като непрекъснато се откриват нови в частни къщи, паркове, площади - на всички места, където е било допустимо да се заравят телата, когато не е имало обстрел. Хората са се опитвали доколкото могат да погребват мъртвите, с цел да не бъдат разкъсвани от кучетата, сподели кметът

Той добави, че съвсем 90% от жертвите са починали от огнестрелни рани, а не от шрапнели. По думите му в Буча са открити и три места с всеобщи гробове - на територията на предприятието „ Украгроснаб “, където съветските окупатори са изхвърляли телата на хора с вързани ръце, на улиците " Вокзална " и " Яблунска " и в детския лагер „ Променисти “, където също са открити тела с вързани ръце и огнестрелни рани.

По-рано в изявление за BBC Анатолий Федорук означи, че персонално е бил очевидец на изтезанието на няколко души от съветските войски. " Самият видях няколко случая. Три цивилни транспортни средства се пробваха да се изтеглят към Киев, само че бяха брутално убити.

Имаше една бременна жена, чийто брачен партньор крещеше и молеше да не стрелят по нея, само че те брутално я разстреляха ", сподели Федорук. Руското министерство на защитата отхвърля да е забъркано в бруталните убийства и изтезания на жителите на Буча. Властите в Кремъл настояват, че телата са били изхвърлени по улиците откакто съветските елементи са напуснали града.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР