Броят на венецуелците, преминаващи нелегално границата между САЩ и Мексико,

...
Броят на венецуелците, преминаващи нелегално границата между САЩ и Мексико,
Коментари Харесай

Броят на венецуелските мигранти на границата между САЩ и Мексико намаля наполовина

Броят на венецуелците, преминаващи незаконно границата сред Съединени американски щати и Мексико, понижа съвсем на половина, откогато полетите за депортиране бяха възобновени предишния месец.

Статистиката на Митническия и граничен патрул (CBP) демонстрира 46% спад в такива пристигания.

В при започване на октомври държавното управление на президента на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че ще депортира венецуелци, които не дават отговор на изискванията за леговище или краткотраен юридически статут.

Повече от седем милиона души са избягали от Венецуела през последните години.

Според данните на CBP, оповестени във вторник, гранични сътрудници са арестували 29 637 венецуелци на границата предишния месец, което е внезапен спад от върха през септември от 54 833.

Общо противозаконните влизания по южната граница също са намалели през октомври с 14% - от близо 219 000 през септември.

На 18 октомври Имиграционната и митническата работа на Съединени американски щати (ICE) стартира полети за депортиране до Венецуела. Оттогава стотици венецуелци са изпратени вкъщи.

И.д. комисар на CBP Трой Милър сподели, че „ възобновяването на полетите за извеждане... в сходство с даването на последици за тези, които пресичат границата нелегално “ е асъдействало за трагичния спад арестувания на незаконни мигранти във Венецуела.

През септември Съединени американски щати също споделиха, че към 472 000 венецуелци ще дават отговор на изискванията за краткотраен предпазен статут (TPS) за интервал от 18 месеца.

Тези, на които е възложен статут на TPS, имат право да работят, до момента в който чакат да бъдат изслушани техните случаи за леговище.

Притокът на венецуелски мигранти в американски градове като Ню Йорк, Денвър и Чикаго се трансформира в политически противоречив въпрос, като даже някои определени представители на Демократическата партия подлагаха на критика администрацията на Байдън за неговото справяне с казуса.

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс, да вземем за пример, упрекна федералното държавно управление, че не е предоставило задоволително помощ, с цел да помогне на градския дом и да даде услуги за новопристигналите мигранти.

Икономиката на петролния колос Венецуела се срина при социалистическия президент Николас Мадуро, който е на власт от 2013 година

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР