Броят на убитите при стрелбата в училище в руския град

...
Броят на убитите при стрелбата в училище в руския град
Коментари Харесай

17 са вече жертвите на стрелеца от кървавата атака в Ижевск,...

Броят на убитите при стрелбата в учебно заведение в съветския град Ижевск през вчерашния ден доближи 17 души, от които 11 деца и шестима възрастни, съобщиха от пресслужбата на държавното управление на съветската република Удмуртия, като се базират на данни на Следствения комитет на Русия.
 
Ранени са 24 души, в това число 22 деца. Предишните данни бяха за 15 убити, измежду които 11 деца. След убитите са три учителки - Светлана Суханова, Наталия Ведерникова и Маргарита Сахарних. 

Атаката бе осъществена в 88-о учебно заведение в Ижевск - столицата на Удмуртия. Министърът на здравеопазването Михаил Мурашко заяви пред РИА Новости, че трима от простреляните възпитаници са в сериозно положение. 

" Извикахме в допълнение съдови хирурзи и неврохирурзи. Първият ден е най-труден поради огромната нужда от интервенции на потърпевшите. Тоест всичко нужно за потърпевшите ще бъде обезпечено ", добави Мурашко.

Руският следствен комитет идентифицира стрелеца като 34-годишния Артьом Казанцев (роден през 1988 година), който е приключил същото учебно заведение. Мъжът е бил облечен с черна тениска с " нацистки знаци ", прибавиха от следствието, без да дадат детайлности за претекстовете му.



Според ръководителя на Удмуртия Александър Бречалов нападателят, който се е самоубил след кървавата офанзива, се е водел на доклад в психиатрично заведение.

Казанцев стрелял с два револвера, които били преправени за пукотевица с бойни патрони, сподели Националната армия на Русия (Росгвардия). Тя посочи, че оръжията не са били регистрирани пред управляващите.



В Ижевск, на близо 1000 километра източно от Москва, дойдоха съветските министри на опазването на здравето и на образованието, Михаил Мурашко и Сергей Кравцов.

В Удмуртия е разгласен тридневен печал.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР