Броят на убитите при руския ракетен удар срещу търговския център

...
Броят на убитите при руския ракетен удар срещу търговския център
Коментари Харесай

16 жертви в претъпкания мол след ракетния удар

Броят на убитите при съветския ракетен удар против комерсиалния център " Амстор " в украинския град Кременчук към този момент е 16 души, а ранените са 59. Това заяви в канала си в Телеграм началникът на Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна Сергий Крюк.

Вчера две съветски ракети поразиха мола, а президентът Володимир Зеленски показа, че сега на офанзивата в комерсиалния център е имало повече от 1000 души. Първите фрагменти, публикувани от президента, посочваха вилнеещ огън в постройката и черен пушек, който се издига в небето, пише  dnes.dir.bg.

" Към този час, знаем за 16 убити и 59 ранени, от които 25 са признати в лечебно заведение. Информацията непрекъснато се актуализира " написа Сергий Крюк.

По думите му, главните задания, върху които се концентрират избавителните екипи са търсенето на оживели и затрупани хора, почистване на отломките и гасене на пламъците.

" Ще се работи непрекъснато. Всички работят с висока активност, като на място има и психолози. Искам още един път да подчертая: не подценявайте сигналите за въздушна паника ", предизвести шефът на ДСИС.

Лидерите на Г-7 окачествиха като " военно закононарушение " и " отвратителна " офанзива съветския ракетен удар, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР