Броят на стартиращите гладна стачка в Български пощи ЕАД се

...
Броят на стартиращите гладна стачка в Български пощи ЕАД се
Коментари Харесай

Още служители на Български пощи излязоха на гладна стачка

Броят на започващите гладна стачка в " Български пощи " ЕАД се усилва и обгръща от ден на ден подразделения на държавното дружество. По тази тематика през днешния ден, 8 август, е планувана конференция - от 11:00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция, съобщи БГНЕС.
В момента 10 чиновници на " Български разменно-сортировъчен център " (БРСЦ) са оповестили, че се причисляват към митинга на Златка Младенова, която на 30 юли първа разгласи, че ще гладува, защото е лишена от парите за клас прослужено време и са спрели ваучерите за храна, оповестиха от профсъюз " Защита ". Освен това, Младенова, която е водач на организацията на синдиката " Защита " в предприятието, изиска оставката на принципала на държавното сдружение - министър Ивайло Московски, тъй като толерира дейностите на " Български пощи ", а съзнателно санкционира нея и съидейниците ѝ за изразения митинг против неприятното ръководство.
Към стачката се причисляват и чиновници в централата на " Български пощи ", които настояват, че проблемите в сдружението са систематични и не са лимитирани само в разменно-сортировъчния център. Според стачкуващите става дума освен за ограничение на синдикални права и гонене на непокорни синдикалисти, само че също и за корупционни практики, покровителствани от управлението на компанията в лицето на изпълнителния шеф Деян Дънешки и принципала – министъра на превоза и известията Ивайло Московски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР