Броят на руснаците, участващи в игрите в Париж под неутрален

...
Броят на руснаците, участващи в игрите в Париж под неутрален
Коментари Харесай

Само 40 руснаци ще се състезават на Олимпийските игри: МОК

Броят на руснаците, участващи в игрите в Париж под безпристрастен байрак, може да бъде едвам 40, съобщи вицепрезидентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Джон Коутс в изявление за неделното издание на " Дейли телеграф " в Сидни.

През декември МОК забрани на Русия да изпрати единен екип на летните игри в Париж през 2024 година, базирайки се на продължаващия боен спор с Украйна. Спортисти от Русия и нейния съдружник Беларус към момента могат да вземат участие, само че единствено като " самостоятелни неутрални спортисти ".

" Въпросът е какъв брой от тях също ще бъдат там, тъй като няма да вземат участие в никакви отборни спортове, тъй като не могат да се състезават като Русия ", сподели Коутс пред вестника.

" И тогава всеки, който е квалифициран от съветските военни клубове, няма да отиде. Не знам, само че явно някои спортисти може да изберат да не отидат, в случай че не се състезават за Русия ", сподели той, добавяйки, че медийните известия, които допускат, че броят на идващите " може да е едвам 40 ", са покрай истината.

Висшият чиновник акцентира, че може и да не е прав.

След началото на войната в Украйна през февруари 2022 година МОК предложи спортисти от Русия и Беларус, основният съдружник на Москва, да не бъдат допускани до интернационалните събития.

През септември обаче президентът на МОК Томас Бах съобщи, че спортистите от тези страни могат да получат позволение да вземат участие на Летните олимпийски игри в Париж през 2024 година под безпристрастен байрак и при изискване, че " не поддържат войната и не са свързани с военните или с други служби ".

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР