Броят на ранените бойци от въоръжените сили на Украйна по

...
Броят на ранените бойци от въоръжените сили на Украйна по
Коментари Харесай

The New York Times: Броят на ранените бойци при контранастъплението на Украйна достигна колосални размери

Броят на ранените бойци от въоръжените сили на Украйна по време на контранастъплението доближи колосални стойности, написа NYT. Пунктовете за първа помощ са пренаселени заради големия поток от жертви и са принудени да работят непрекъснато. Лекарите настояват, че множеството рани са от осколки от мина.

Временните пунктове за първа помощ, ситуирани наоколо до фронтовата линия, са най-важното средство за избавяне в изискванията на непрекъснат приток на бойци, ранени по време на контранастъплението.

Ранените бойци от 110-та бригада идват в стабилизационния пункт от южния фронт на Украйна в региона на Запорожие. Това е един от дузината пунктове за първа помощ, основани от украинската войска на няколко километра от фронтовата линия за оказване на незабавна помощ и избавяне на животи.

През последните два месеца украинските сили се опитваха да пробият съветската защита в огромна контраатака, с цел да си върнат територии, само че се натъкнаха на плътни минни полета, мощен съветски артилерийски огън и офанзиви с дронове.

Всеки километър е даден с доста кръв, а контранастъплението е мъчително постепенно заради огромни загуби и окопаване на руснаците в защитата.

Временните медицински центрове, ситуирани наоколо до фронтовата линия, където положението на пациентите се стабилизира за по-нататъшна евакуация, непрекъснато одобряват бойци, ранени по време на боевете. Техният брой е просто „ грамаден ", както сподели доктор от центъра, където са лекувани трима мъже от 110-а бригада.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР