Броят на пострадалите при нападението в петък, 22 март, срещу

...
Броят на пострадалите при нападението в петък, 22 март, срещу
Коментари Харесай

Броят на пострадалите при нападението срещу концертна зала в Подмосковието достигна 360

Броят на потърпевшите при нападението в петък, 22 март, против концертната зала " Крокус сити хол " в съветския град в Подмосковието Красногорск към този момент се прави оценка на триста и шестдесет, съобщи ТАСС, като се базира на информация от образувания по отношение на нещастието медицински център.

" По данни от през днешния ден сутринта в следствие от терористичния акт са потърпевши 360 души, в това число 11 деца ", споделя чиновник на центъра за ТАСС. По думите му в болница са били настанени деветдесет и двама потърпевши, шестдесет и трима към този момент са изписани, а амбулаторна помощ е оказана на 205 души.

Нарастването на броя на потърпевшите пет дни след нападението се изяснява с това, че доста от присъствалите на разигралата са покруса са били в положение на потрес, до момента в който са бързали да се спасят, и не са се обърнали незабавно към пристигналите медицински екипи за помощ, изяснява за ТАСС съветската вицепремиерка Татяна Голикова.

Според нея това е повода за последвалия напор на пациенти в лечебните заведения. Голикова твърди, че на никого не е била отказана здравна помощ, написа Българска телеграфна агенция.

По последни данни починалите при офанзивата на зала " Крокус сити хол " в петък вечер по време на концерт на съветската група " Пикник " са минимум 139 души. Засега са арестувани единадесет обвинени в директно осъществяване на нападението и за съучастничество. Джихадистката групировка  " Ислямска страна " пое отговорност за нападението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР