Броят на починалите от грип в Румъния достигна 14 души,

...
Броят на починалите от грип в Румъния достигна 14 души,
Коментари Харесай

14 станаха жертвите на грипа в Румъния

Броят на умрелите от грип в Румъния доближи 14 души, заяви Националният център за наблюдаване и надзор на заразните заболявания към Националния институт за публично здраве, съобщи организация Българска телеграфна агенция.

Последната жертва на грипа е 90-годишна жена от окръг Муреш. Жената е имала съпътстващи болести, не е била имунизирана и при нея е доказано заразяване с грипен вирус вид А, подтип Н3.

Румънските управляващи отхвърлиха да има инфектирани с ковид в страната

Преди дни румънското министерство на опазването на здравето заяви, че 24-годишения студент, който беше признат в болница със признаци на грип, откакто се върнал неотдавна от Китай, не е инфектиран с ковид, а страда от сезонен грип.

Той дошъл от Китай, където учи. Младежът декларирал, че е имал висока температура по време на пътуването, а по-късно се е появила кашлица и мускулни болки. Той бил подложен в изолирана стая в болничното заведение в Бакъу, а по-късно бил трансфериран в болничното заведение за инфекциозни болести "Матей Балш " в Букурещ. Състоянието му е устойчиво и към този момент е изписан.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР