Броят на новите случаи на заразени с коронавирус е намалял

...
Броят на новите случаи на заразени с коронавирус е намалял
Коментари Харесай

СЗО отчита спад на новите случаи на коронавирус с 19%

Броят на новите случаи на инфектирани с ковид е намалял с към 19% регистрират от Световната здравна организация (СЗО). Това оповестяват от Асошиейтед прес. Смъртните случаи обаче не регистрират спад.

От СЗО оповестяват, че през предходната седмица са регистрирани 16 милиона нови случая, а 75000 души са изгубили борбата с вируса.

Увеличение на случаите през миналата седмица се регистрира единствено в района на Западния Пасифик с към 19 %. Най-голям спад на новозаразени има в Югоизточна Азия - 37%. Смъртните случаи бележат скок с 38% в Близкия Изток и с към 1/3 в Западния Пасифик.
 СЗО желае 14 милиарда евро от богатите страни, с цел да постави завършек на пандемията
СЗО желае 14 милиарда евро от богатите страни, с цел да постави завършек на пандемията

Средствата са нужни за ускоряването на достъпа до принадлежности за битка с COVID-19 в разрастващите се страни

Най-много нови случаи на инфектирани с ковид-19 са регистрирани в Русия. Слуаите там и в Източна Европа се усилват двойно. Причината е разпространяването на силнозаразния вид Омикрон.

От СЗО оповестяват, че разновидностите алфа, бета и делта не престават да отслабват. Около 98% от всички случаи сега се дължат на разновидността Омикрон. От СЗО прибавят, че подвариантите на Омикрон не престават да се популяризират.

От Здравната организация оповестиха, че макар огромното разпространяване на Омикрон, броят на приетите в болница и умрелите не се е нараснал съществено.

Ръководителят на СЗО Тедрос Гебрейесус предизвести, че пандемията не е завършила и че е прекомерно рано да се мисли, че това е краят.
 СЗО: Източна Европа да се готви за нова вълна на Омикрон
СЗО: Източна Европа да се готви за нова вълна на Омикрон

Под 40% от здравните служащи в България са имунизирани с най-малко една доза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР