Броят на незаконните преминавания на територията на ЕС през 2023

...
Броят на незаконните преминавания на територията на ЕС през 2023
Коментари Харесай

Натискът на нелегалните мигранти към ЕС е най-голям от 2016 г. насам

Броят на противозаконните прекосявания на територията на Европейски Съюз през 2023 година се е нараснал със 17% спрямо предходната година, като отбелязва най-високото си ниво от 2016 година, съобщи Франс прес, като се базира на данни на европейската организация за гранична и брегова защита " Фронтекс ".

Базираната във Варшава " Фронтекс " заяви, че през 2023 година се следи " доста нарастване в броя на противозаконните прекосявания през границата, което доближава най-високото си ниво от 2016 година насам ". Агенцията отбелязва, че броят на незаконните влизания в Европейски Съюз е стигнал 380 000 души и 41% от тях са осъществени през централната част на Средиземно море, прецизира Българска телеграфна агенция.

Тези годишни данни удостоверяват " постоянна възходяща наклонност през последните три години ", се споделя в изказване. Други два постоянно употребявани миграционни маршрута за 2023 година са през Западните Балкани (26%), както и през източната част на Средиземноморието (16%).

" Граждани на Сирия са свързани с над 100 000 противозаконни прекосявания от предходната година, това е най-високият брой измежду всички националности ", следвани от ганайски и афганистански жители, акцентира " Фронтекс ".

" На тези три националности се пада повече от една трета от всички регистрирани незаконни прекосявания ", се споделя в изказването.

Около 10% от незаконните прекосявания са осъществени от дами и съвсем също толкоз от малолетни лица.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР