Броят на летящите насекоми през последните 25 години е намалял

...
Броят на летящите насекоми през последните 25 години е намалял
Коментари Харесай

Краят на света може да дойде по неочакван начин - насекомите изчезват!

Броят на летящите инсекти през последните 25 години е намалял с 75 %, открили са английски учени и предизвестяват, че това може да докара до " екологичен Армагедон " на планетата. Макар и за множеството от хората насекомите да са най-вече досадни и хапещи дребни неща, тяхното въздействие върху живота на Земята е голямо, написа Independent. Те опрашват растенията и са съществена храна за множеството животни.



И въпреки и до момента да се знаеше, че типовете като пчели и пеперуди са мощно намалели, след осъществяване на проучването в един от националните паркове в Германия, учените били шокирани от мащаба, в който изчезват съвсем всички типове познати инсекти.
Като евентуални фактори се загатват унищожаването на горите, главно край реки, потреблението на пестициди и климатичните промени.

Професор Дейв Гулсон, съавтор на проучването, прецизира, че насекомите сформират две трети от целия живот на Земята, само че в този момент измират.

" Ние направихме поречията на огромните реки негостоприемни за най-голямата част от живата природа и сме на пътя за екологичен Армагедон. Ако изгубим насекомите, всичко ще пропадне, " споделя той.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР