Броят на жертвите на внезапните наводнения и свлачища на индонезийския

...
Броят на жертвите на внезапните наводнения и свлачища на индонезийския
Коментари Харесай

Броят на жертвите на наводненията и свлачищата в Индонезия нарасна до 21

Броят на жертвите на неочакваните наводнения и свлачища на индонезийския остров Суматра набъбна на 21 души, заяви формален представител, а шестима души към момента се водят за изчезнали, съобщи Агенция Франс Прес.

Проливните дъждове провокираха бедствието в регентство Песисир Селатан в провинция Западна Суматра, като повече от 75 000 души бяха принудени да се изтеглят.

" От неделя 21 души са открити мъртви, а шестима души към момента са в неопределеност ", съобщи Фаджар Сукма, чиновник от организацията за понижаване на следствията от бедствия в Западна Суматра.

Село, ситуирано на скат на рид в подрайон Сутера, е било мощно наранено, като към 200 фамилии в региона са останали изолирани след свлачище, последвано от ненадейно наводняване, сподели Фаджар.

По-рано локален чиновник уточни, че броят на починалите е 18, а петима са изчезнали.

Спасителите издирваха изчезналите, като управляващите концентрираха интервенцията си върху три региона, наранени от бедствията, съобщи локалният чиновник по издирването и спасяването Абдул Малик.

" В днешното търсене вземат участие към 150 души от организациите за битка с бедствията в Западна Суматра ", сподели Абдул.

Дони Гусризал, почитан чиновник от организацията за понижаване на следствията от бедствия в Песисир Селатан, съобщи, че водите са почнали да се отдръпват след наводненията, само че добави, че достъпът до засегнатите от свлачището региони остава сложен заради хълмистия терен.

Според изказване на локалната организация за битка с бедствията, в област Паданг Парияман, също в Западна Суматра, проливните дъждове при започване на седмицата са провокирали преливане на реки, наводнения и свлачище, при което са починали минимум трима души.

Индонезия е предразположена към свлачища през дъждовния сезон, като на някои места казусът се задълбочава от изсичането на горите, а продължителните проливни дъждове провокират наводнения в някои региони на архипелага.

През декември свлачище и наводнения пометоха десетки къщи и унищожиха хотел покрай езерото Тоба на остров Суматра, убивайки минимум двама души. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР