Броят на жертвите на смъртоносната експлозия във въглищна мина в

...
Броят на жертвите на смъртоносната експлозия във въглищна мина в
Коментари Харесай

41 са вече жертвите след взрива във въглищна мина в Турция

Броят на жертвите на смъртоносната детонация във въглищна мина в северозападния турски окръг Бартън доближи 41 души, заяви през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който дойде на мястото на случая, оповестява Анадолската организация.

Той уточни, че е извадено тялото на последния от блокираните подземен миньори. По-рано управляващите оповестиха, че 15 служащи се намират подземен и избавителни екипи се пробват да доближат до тях.

Ердоган, който анулира планувано пътешестване в източния окръг Диарбекир и дойде в град Амасра през днешния ден, сподели, че Турция е мобилизирала всички институции след гърмежа във въглищната мина. Той изрази най-дълбоки съболезнования на фамилиите на жертвите, написа Българска телеграфна агенция. 

Президентът сподели, че тече следствие на случая и добави: " Ние не желаеме повече да виждаме никакви дефекти или ненужни опасности в нашите мини ".

Турция поставя всички нужни старания, с цел да " погребе минните повреди в историята ", като " употребява всички благоприятни условия на технологиите ", означи турският президент.

" На съвещание на нашия кабинет неотложно ще определим помощта и поддръжката, която би трябвало да окажем като страна, и ще предприемем съответните стъпки ", сподели още Ердоган.

По-рано министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу сподели, че 58 от 110-те души, които са работели в мината по време на експлоадирането на гърмежа, са избавени, съобщи Ройтерс.

В лечебни заведения бяха откарани 11 души, като Сойлу посочи, че един от тях към този момент е изписан, а останалите 10 получават болнично лекуване в Бартън и Истанбул.

Властите обявиха, че турски прокурори проверяват аргументите за детонацията, само че първичните индикации са за газ гризу - взривоопасна примес с високо наличие на метан, която се образува във въглищните мини.

Министърът на енергетиката Фатих Дьонмез съобщи, че пожарът в мината е като цяло овладян, само че не престават напъните за уединяване на огъня и изстудяване, защото гърмежът е избухнал на 350 метра подземен.

През последните години имаше редица тежки произшествия в рудници в разнообразни елементи на Турция. През май 2014 година във въгледобивна мина в Сома, Западна Турция, при детонация починаха 301 чиновници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР