Броят на жертвите на горските пожари в Мауи нараства до 99, докато екипите продължават да издирват изчезнали жертви

...
Потвърденият брой на жертвите в горските пожари, обхванали Мауи миналата
Коментари Харесай

Потвърденият брой на жертвите в горските пожари, обхванали Мауи миналата седмица, нарасна до 99 в понеделник, тъй като повече от 1000 души остават в неизвестност, казаха местни власти . Губернаторът на Хавайските острови Джош Грийн отбеляза по-рано, че се очаква броят на смъртните случаи да нарасне, тъй като екипите за издирване могат да извадят "10 до 20 души" на ден занапред.

Кметът на окръг Мауи Ричард Бисен каза в понеделник, че 20 трупни кучета и 90 служители на Федералната агенция за управление на извънредни ситуации са участвали в издирването. Само двама души бяха публично идентифицирани към понеделник, но служители казаха, че семействата ще започнат да бъдат уведомявани скоро и още самоличности ще започнат да се разкриват във вторник.

Началникът на полицията в окръг Мауи Джон Пелетие каза, че 25% от районът е бил претърсен от понеделник вечерта. Той подчерта, че хората, които не участват в усилията за търсене и възстановяване, трябва да стоят далеч от района, защото това може да компрометира усилията на екипите.

причината за пожарите и местната реакция се разследват. Мауи беше залят от силни пориви на вятъра, идващи от урагана Дора, на стотици мили южно от островите, когато пламна Лахайна.

През уикенда се появиха твърдения, според които енергийната компания Hawaiian Electric, която управлява Maui Electric и обслужва 95% от щата като цяло, не е приложила предпазни мерки за безопасност, включени в авариен план за намаляване на рисковете от горски пожар преди бурята. Позовавайки се на документи, доклад на Washington Post, публикуван в събота, отбелязва, че доставчикът не е изключил електричеството в райони, където се очакват силни ветрове и може да предизвика пламъци.

В изявление за CBS News, говорител на Maui Electric каза че са предприети някои стъпки за смекчаване на възможността от пожари, преди да пристигнат ураганните ветрове.

Главният изпълнителен директор на Hawaiian Electric Шели Кимура каза в понеделник, че и трите електропровода, които обслужват западен Мауи, са били изключени от експлоатация по време на вятъра и пожарите миналия вторник. Към понеделник електрозахранването е възстановено за всички, освен за 2000 клиенти, без да се броят разрушените сгради, каза Кимура.

— Емили Мей Чачор допринесе за докладването.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР