Броят на хората, които работят в БНТ, винаги през последните

...
Броят на хората, които работят в БНТ, винаги през последните
Коментари Харесай

Вижте колко човека работят в БНТ след метлата на Кошлуков

 Броят на хората, които работят в Българска национална телевизия, постоянно през последните десетилетия е бил обект на отвращение и мнения. Критиците на държавната телевизия са уверени, че там са назначени няколко пъти повече публицисти и механически личен състав, в сравнение с има потребност. Хората от Българска национална телевизия одобряват всяка концепция за съкращения с бурно неодобрение, тъй като считат, че положителната стратегия се прави с доста хора. И по този начин десетки години промяната в Българска национална телевизия се намира в равновесното състояние сред желанието за смяна и страха от нея.

Отговорът на въпроса какъв брой души работят в Българска национална телевизия в този момент е относително къс - малко под 2000. Толкова, колкото са били и постоянно през последните години. Ако в формалните данни през годините е имало някакво придвижване, то е тъй като една част от чиновниците са минали от трудов на цивилен контракт. В момента съгласно източници на " Капитал " заетите непрекъснато в Българска национална телевизия са към 1360 души, а сред 500 и 600 са на цивилен контракт. За съпоставяне, в bTV Media Group работят 550 души, а в " Нова броудкастинг груп " - 570.

По-детайлно вглеждане в щатното разписание на Българска национална телевизия демонстрира, че броят чиновници е прекомерно огромен и има длъжности, които мъчно могат да бъдат разказани с какво тъкмо са натоварени. Например Българска национална телевизия има 43-ма души в отдел " Автотранспорт ", като в тази численост не влизат водачите, които ежедневно публицистите употребяват, с цел да вървят на събития и да вършат живи връзки. Има и 160 транспортни средства (леки коли, микробуси и т.н.). В отдел " Маркетинг и продажби " работят 30 души и те докарват на Българска национална телевизия годишно продажби на рекламно време сред 5 и 7 млн. лева (Близо 200 млн. лева са приходите от реклама на годишна база на частната bTV без рестриктивните мерки, които има Българска национална телевизия - бел. ред.)
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР