Броят на европейските държави със заразени с новия китайски коронавирус

...
Броят на европейските държави със заразени с новия китайски коронавирус
Коментари Харесай

Коронавирусът стъпва здраво в Европа

Броят на европейските страни със инфектирани с новия китайски ковид се усили, откакто нощес бе доказан първият случай в Германия. Съобщението пристигна от представител на министерството на опазването на здравето в Берлин, представен от ДПА.

Пациентът е мъж от региона на Старнберг в Бавария, намиращ се на към 30 км югозападно от Мюнхен.

Той е в устойчиво положение, уточни в изказване баварската работа за опазване на здравето и сигурност на храните. Мъжът се навира под здравно наблюдаване и е изолиран.

Говорителят на баварското министерство на опазването на здравето сподели, че има дребен риск от заразяване на други хора в провинцията.

Междувременно, броят на умрелите от болестта в Китай доближи 106 души. Потвърдени са и нови близо 1300 случая, с което общият брой на заболелите в страната надвиши 4000.

Китайската имиграционна администрация прикани жителите да преразгледат проектите си за пътувания в чужбина, с цел да понижат придвижването през граница за прекъсване разпространяването на вируса.

Световната здравна организация към този момент прави оценка риска от разпространяване на ковид в световен мащаб като " висок ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР