Броят на електрическите автомобили по пътищата по света се повиши

...
Броят на електрическите автомобили по пътищата по света се повиши
Коментари Харесай

Електромобилите изхарчиха ток колкото Гърция за година

Броят на електрическите коли по пътищата по света се увеличи до рекордните 3,1 милиона през 2017 година, само че за по-сериозен растеж са нужни повече проучвания, политики и дотации, споделят от Международната организация за енергетика.

Доклад на организацията демонстрира, че растежът по отношение на 2016 година е 57 %. Четири от 10 електрическия автомобил са в Китай.

Инвестициите в зарядна инфраструктура, поддръжката от политиците и научноизследователската активност намаляват цената на батериите и оказват помощ за нарастването на броя на електрически автомобили.

Самата цена на батериите обаче към момента е прекомерно огромен съставен елемент от цената на целия автомобила, по тази причина финансовите тласъци - като дотации или понижаване на налозите - към момента са значима част от развиването на технологията.

МАЕ чака, че през 2030 година ще има 125 милиона електрическия автомобил, в случай че сегашните политики се запазят. Ако те станат по-амбициозни, броят на колите на ток може да подскочи съвсем двойно - до 220 милиона.

Промяната ще усили търсенето на някои материали, изключително на кобалта и лития. Очаква се търсенето на кобалт да бъде с 10 пъти по-голямо от сегашните равнища през 2030 година и да доближи 101 килотона годишно. Ако въпросните амбициозни политики станат факт, търсенето ще доближи 291 килотона годишно. За лития тези цифри за 91 килотона годишно и 263 килотона годишно.

Засега повишаващият се брой електрически автомобили имат стеснен резултат върху търсенето на електричество. През 2017 година те са дали отговор за 54 тераватчаса изхарчена електрическа енергия, малко повече от нужния за Гърция ток. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР