Броят на автомобилите в страната сериозно намалява. За пет години

...
Броят на автомобилите в страната сериозно намалява. За пет години
Коментари Харесай

С 4.8% са намалели колите в България

Броят на колите в страната съществено понижава. За пет години и половина записаните леки коли у нас понижават с 4.8% и към 1 юни доближават 2.768 млн. броя, сочат данните на Евростат и Министерство на вътрешните работи. Явно нарастването на колите по улиците в огромните градове значително се дължи на миграцията на популацията към тях. Докато в по-малките обстановката е друга, отбелязва в. „ Труд “.
Сред страните от Европейски Съюз има единствено три, в които има спад в броя на записаните леки коли през интервала от 2013 година до 2017 година, сочат оповестените през вчерашния ден данни на Евростат. Освен България, това са Франция със спад от 2.6% и Литва, където понижението е с 25%. Но понижението в Литва се дължи на това, че всички коли без механически обзор или без застраховка “Гражданска отговорност” през 2014 година бяха дерегистрирани.
България изостава и по брой на колите по отношение на популацията. На първо място по този индикатор в Европейски Съюз е Люксембург, където на 1000 поданици имат 670 леки коли. На второ място е Италия с 625 автомобила на 1000 поданици. Други страни с висок % на моторизация са Финландия /617 автомобила/, Малта /613 автомобила/ и Кипър /609 автомобила/.
България влиза в петте страни от Европейски Съюз с минимум леки коли по отношение на популацията. У нас има към 390 коли на 1000 поданици. По-зле са единствено в Хърватия, Латвия, Унгария и Румъния. Като северната ни съседка е на последно място единствено с 261 коли на 1000 поданици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР