Броят на антителата при пациенти, възстановили се от COVID-19, рязко

...
Броят на антителата при пациенти, възстановили се от COVID-19, рязко
Коментари Харесай

Още една причина да се плашим от коронавируса

Броят на антителата при пациенти, възстановили се от COVID-19, внезапно спада два до три месеца след отшумяване на инфекцията, сочи проучване на китайски учени измежду пациенти със признаци и инфектирани без признаци на заболяването. Тяхното изобретение повдига въпроса за продължителността на имунитета против новия ковид, съгласно „ Нейчър Медисин “.

Резултатите сочат риск от потреблението на т.нар " имунизационни паспорти " и поддържат тезата, че е належащо дълго време да се поддържа обществена отдалеченост и да се изолират рисковите групи на пациентите, споделят учените. Здравните управляващи в някои страни като Германия разискват дали е етично и практично да се разреши на хората, за които е открито, че имат антитела против новия ковид, да се движат по-свободно от други.

В китайското изследване откривателите откриват, че при тези, които са тествани позитивно на антитела за имуноглобулин G (IgG), има внезапен спад от към 90% след два или три месеца. Този вид антитела са от значително значение за човешкото тяло и го защищават от вируси, бактерии и гъбички.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР