Броят на активните сондажни платформи за петрол и газ в

...
Броят на активните сондажни платформи за петрол и газ в
Коментари Харесай

Намаля броят на активните сондажни платформи за петрол и газ в света


Броят на дейните сондажни платформи за нефт и газ в света е намалял през март след два месеца на растеж, сочат данни на американската компания за обслужване на петролни залежи Baker Hughes, заяви Интерфакс.

През март в света е имало приблизително на ден 1879 работещи сондажни платформи, при 1921 през февруари. При това, равнището за март по-високо с 218 броя от това за същия месец на 2022 година

В Съединени американски щати броят на сондажните платформи предишния месец е намалял с 5 спрямо февруари и възлиза на 753. В Канада индикаторът се е сринал с 52, до 196.
 Започна ли
Започна ли " лов " на морски сондажи за нефт

Наемите на сондажните платформи скочиха фрапантно

Броят на сондажните платформи в Африка се е нараснал с 3 (до 97, което е максимумът от април 2020 г.), в Латинска Америка - с 2 (до 183).

В Европа индикаторът се покачва със 7 (до 118), в Азиатско-Тихоокеанския район - със 7 (до 209), достигайки най-високите равнища от март 2020 година и за двата района.

Междувременно в Близкия изток броят на сондажните площадки през последния месец е намалял с 4 (до 323).

Baker Hughes разгласява данни за дейни сондажни платформи от 1944 година Първоначално компанията събира информация единствено за Съединени американски щати и Канада, а от 1975 година - за целия свят.

Историческият най-много във връзка с броя на работещите сондажни платформи е маркиран през 1981 година - 5624 уреди. Минималният брой е регистриран през 2020 година - 1352 сондажни платформи.
 Колко са настоящите сондажни платформи в Съединени американски щати
Колко са настоящите сондажни платформи в Съединени американски щати

Те доста нарастват по отношение на предходната година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР