Бронзовият медалист от световното първенство в САЩ Ивайло Йорданов празнува

...
Бронзовият медалист от световното първенство в САЩ Ивайло Йорданов празнува
Коментари Харесай

Ивайло Йорданов празнува рожден ден

Бронзовият медалист от международното състезание в Съединени американски щати Ивайло Йорданов чества рожден ден през днешния ден. Той навършва 51 години.

"Бившият капитан на националния тим е роден на 22 април 1968 година в Самоков, а футболната му кариера започва от локалния Рилски състезател. След 199 мача и 23 гола за отбора, нападателят е притеглен в Локомотив (Горна Оряховица), където бележи 23 пъти в 51 дуела и печели голмайсторския приз в Първа лига. Постиженията му обезпечават високопрофилен трансфер в Спортинг (Лисабон), а в Португалия Йорданов се трансформира в същинска легенда. С екипа на "лъвовете " поливалентният състезател се състезава в продължение нацяло десетилетие, записва 184 срещи за състезание, в които се разписва 56 пъти, и носи капитанската лента на отбора. Печели шампионската купа на страната през 1999/2000, а пет години по-рано подвига и Купата на Португалия ", написаха от БФС и прибавиха:

"За националния тим Ивайло Йорданов дебютира през 1991 година и има 51 мача с 4 маркирани попадения. Част от Златния тим, достигнал до бронзовите медали на мондиала в Съединени американски щати, участник на Евро 96 и на международното във Франция две години по-късно. През 1998-а година е определен за Футболист на годината в България.

След края на спортната си кариера Йорданов се трансферира в треньорската специалност и поредно е помощник в дубъла на Спортинг, в националния тим на България, в Литекс (Ловеч) и в Берое. От началото на 2019-а е асистент на Александър Димитров в младежкия народен отбор. "

Българският футболен съюз честити рождения ден на Ивайло Йорданов и му пожела здраве, шанс и бъдещи триумфи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР