Бронзовата ни медалистка от световното първенство по биатлон за младежи

...
Бронзовата ни медалистка от световното първенство по биатлон за младежи
Коментари Харесай

Валентина Димитрова мечтае за олимпийски медал

Бронзовата ни медалистка от международното състезание по биатлон за младежи и девойки в Отепя (Естония) - Валентина Димитрова, мечтае за отличие от най-големия състезателен конгрес.

20-годишната българка приключи трета на 7.5 км на международното състезание по биатлон за младежи, юноши и девойки в Отепя (Естония), след като повали всичките 10 цели и приключи на 13.8 секунди от победителката Сара Андерсон от Швеция.

" Моята фантазия е да печеля олимпийски орден и в случай че може да не е единствено един, а повече. До Олимпиадата има време и аз ще се постарая да се приготвя както би трябвало ", показа 20-годишната състезателка от Сапарева баня.

Талантливата биатлонистка, която стъпи на почетната стълбичка в обичаната си спринтова дисциплинираност, разкри пред БНР кое трасе й е обичано и на кои от огромните състезателки се възхищава.

" По-късите дисциплини са ми по-любими. В по-дългите не се усещам доста удобно. На по-късите съм по избухлива и по-добре ги претърпявам. Спринтът ми е най-любимата дисциплинираност.

Възхищавам се на италианката Лиза Витоци, която демонстрира доста постоянна пукотевица, а и самата й сила доста ми харесва. Идолът ми е Доротея Вирер. Харесвам безусловно всички трасета, за момента Руполдинг ми е обичаното трасе, за момента ", добави Димитрова.
 Трима наши в топ 20 на биатлон
Трима наши в топ 20 на биатлон

Георги Джоргов даде пето време на младежката олимпиада
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР