Бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през

...
Бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през
Коментари Харесай

Християна Тодорова: Спомените от ЕП през 2016 никога няма да избледнеят, но сега си пожелавам да зарадваме българите с медали

Бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година Християна Тодорова е част от българската делегация на европейското състезание по художествена гимнастика, което стартира през днешния ден в Тел Авив. Световната и европейска шампионка в този момент е арбитър в конкуренцията при ансамблите. „ Златното момиче “ от състава на Ина Ананиева показа особено за БНР с какви усеща в този момент посещава Израел и дали са избледнели спомените от шампионата на Стария континент през 2016 година по време на което нейната съотборничка Цветелина Стоянова скочи от блока, в който живееше.

„ Тези мемоари в никакъв случай няма да избледнеят. Когато пътувах към летището си мислех: Боже 6 години по-късно още веднъж пътувам за Израел. На летището, когато ни ревизираха багажите и ни разпитваха, по кое време за последно сме били в страната – цялата настръхнах и щях да се разплача. Това са страсти, които не се не помнят, без значение какъв брой време е минало. Но….в последна сметка живота продължава. Всяка една от нас е поела в своята посока и се пробва да бъде с позитивни усеща и страсти и съм сигурна, че този път нещата ще бъдат доста по-добри за всички и такива неприятни мемоари няма да остават “, описа Християна Тодорова и добави:



„ Сега м девойките са в положително въодушевление. Надявам се по този начин да останат по този начин. В момента са усмихнати, спокойни и са здрави, което е най-важното. Конкуренцията ще е изключителна. Правилникът е напълно друг в този момент, има нови правила и стартират се завръщат страни, които са били много мощни преди години, а до в този момент са били в застой. При ансамблите Испания се завръща с цялостна мощ, французойките са доста положителни, гъркините демонстрират една страхотна игра. Конкуренция си има, макар че Русия и Беларус ги няма. Нашите девойки са в доста добра форма. Тренирали ли са с цялостна мощ. Подготовката им беше доста сполучлива. Надявам се, че ще покажат това, което са упражнявали. Да си изиграят съчетанията по най-хубавия метод, да бъде “, съобщи още Християна и обясни:

„ Това е най-тежкото съревнование в първата част на сезона. Нашите девойки изпитват голяма отговорност. Боряна Калейн е извънредно умел играч. Тя доста добре знае по какъв начин да се оправи с напрежението и съм сигурна, че тя ще успее. Дано девойките ни да съумеят да се съберат. Те са на извънредно нежна възраст, само че те са много зрели за възрастта си. Надявам се треньорите да им оказват помощ да овладеят страстите си. Стилияна Николова – за нея съм спокойна, тъй като тя също натрупа ужасно доста опит. Показва все по-уверена и по-уверена  игра. Ансамбълът с напълно нов състав. Първо огромно съревнование, първо европейско състезание. Носят голяма отговорност, тъй като те знаят, че хората чакат от тях медали, поради ансамбъла преди тях и поради триумфите преди тях. Вярвам в тях, имам вяра в силата и в отборния дух. Пожелавам на всички нас, на цялата делегация да се върнем с медали и да зарадваме българите “

Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР