Бронираният влак на севернокорейския държавен ръководител Ким Чен-ун пристигна на

...
Бронираният влак на севернокорейския държавен ръководител Ким Чен-ун пристигна на
Коментари Харесай

Ким Чен-ун пристигна с бронирания си влак във Владивосток за срещата с Путин

Бронираният трен на севернокорейския държавен началник Ким Чен-ун дойде на гарата на съветския далекоизточен град Владивосток, съобщи ТАСС, като се базира на собствен сътрудник на място.
Той бе посрещнат с боен оркестър и почетен часовой. Утре във Владивосток севернокорейският водач ще се срещне с съветския президент Владимир Путин.
В изявление за съветската телевизия "Россия-24 " Ким изрази вяра да води съответни диалози с Путин за напъните за решение на нуклеарния проблем на Корейския полуостров и развиване на двустранните връзки сред Пхенян и Москва, предадоха ТАСС и Ройтерс. "Надявам се диалозите да бъдат сполучливи и потребни. Надявам се да можем да обсъдим съответни въпроси за мирните договаряния на Корейския полуостров и нашите двустранни връзки ", съобщи Ким Чен-ун.
Това е първата аудиенция на севернокорейски държавен началник в Русия от 2011 година, когато на посещаване бе бащата на настоящия водач, Ким Чен-ир, напомня Асошиейтед прес.
В изявлението Ким Чен-ун загатна за "голямата обич (на татко си) към Русия " и сподели, че желае да засилва двустранните връзки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР