Броени дни след триумфа си в Монте Карло Стефанос Циципас

...
Броени дни след триумфа си в Монте Карло Стефанос Циципас
Коментари Харесай

Победната серия продължава и в Барселона: Циципас бе затруднен, но не допусна изненади!

Броени дни след триумфа си в Монте Карло Стефанос Циципас придвижи мощната си форма и в Барселона. В първия си мач в испанския град, гъркът сподели съмнения, само че не загуби сет против един от по-трдуните си противници в ATP тура, Себастиан Офнер, с резултат 6:4, 7:5 и по този начин в идващия кръг той ще срещне Роберто Карбайес Баена, който по-рано през днешния ден отстрани Лоренцо Музети.

Циципас сподели за какво клеят изцяло съответствува със стила му на игра, като още в първия гейм съумя да пробие сервиса на австриеца. Въпреки неуместната обстановка, в която се намираше, международният номер 43 не изглеждаше подготвен да се съобщи и с неизменност в играта си, изравни с пробив. Следваха експресивни геймове и от двете страни. При 3:3 обаче 7-мият в света извади всичките оръжия от арсенала си, с цел да върне контрола в дуела, а за разлика от началото на сета, гъркът резервира преднината си до края на първата част и по този начин поведе с 6:4.

Офнер надалеч не изглеждаше подготвен да отстъпи на някогашния номер 3. Въпреки солидното равнище, което Циципас поддържаше, с всяка минала минута летвата на новобранеца на срещата ставаше все по-висока.

Ofner unleashes the forehand
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР