Броени дни след световната му премиера, филмът Сянката на Караваджо“

...
Броени дни след световната му премиера, филмът Сянката на Караваджо“
Коментари Харесай

Няма да повярвате как изглежда днес Корадо Катани от „Октопод“

Броени дни след международната му премиера, филмът „ Сянката на Караваджо “ ще бъде показан по време на Киномания на 19 ноември в зала 1 на НДК. За церемония прожекцията в България особено идва неговият режисьор, съсценарист и реализатор на една от основните функции - Микеле Плачидо, прочут у нас най-много с облика си на Корадо Катани в паметния сериал „ Октопод “ .

Плачидо персонално ще показа кино лентата си, а прожекцията ще е предшествана от среща на публиката с италианската звезда. Прочутият артист и режисьор за последно е бил в България тъкмо преди 20 години - за фотосите на сериала “Сорая ”.

„ Сянката на Караваджо “ бе показан за първи път по време на Международния кинофестивал в Рим, отвън конкурсната стратегия, и беше въодушевено признат от публиката и от критиците.
 
 Микеле Плачидо

Действието се развива през 1600 година в Италия, където Микеланджело Мериси (Караваджо) е брилянтен художник и бунтовник против догмите на църквата , които постановат по какъв начин тъкмо да бъдат изобразявани религиозните сюжети. След като научава, че Караваджо употребява проститутки, крадци и скитници като модели за своите картини, Папата разпорежда на собствен сътрудник, прочут като „ Сянката “ да проверява създателя, с цел да разбере дали заслужава опрощение за убийството на собствен противник в любовта. Именно през погледа на сътрудника (в ролята е Луи Гарел) е разказана личността на живописеца.

С този филм Плачидо разкрива дълбоката, спорна и измъчена душа на великия италиански художни к, живял в края на XVI и началото на XVII век. Филм-събитие за бурния и провокативен живот на един талантлив създател.

 
Dad don‘t know how common ‚la Piovra “ is outside Germany. It was an italian crime series produced along with ZDF.Michele Placido as a dauntless fighter against mafia crime was an 80ies blockbuster! Shocking when his character was killed end of season 4!! Music by Morricone!
— Pavel the Dog (@PaveltheDog)
„ В основата е действителната орис на великия художник, чийто живот е белязан с голям брой черни петна. И до през днешния ден не знаем по какъв начин и къде е починал. Има сведения за последните дни от живота му – той е получил опрощение от папата, тъй като е бил упрекнат в ликвидиране и наказан на гибел, поради което бяга от Рим. Заедно с Караваджо изчезват и картините, донесени от него в столицата като признателност за помилването. Няма данни какво се е случило с тялото му. Има догатки и ние излизаме със лична версия “, споделя Плачидо.

В ролята на Караваджо е артистът Рикардо Скамарчо. Във кино лентата вземат участие също самият Плачидо, Луи Гарел, Изабел Юпер, Лолита Шама и други. В продукцията има и българска диря. Мони Овадия играе известния италиански духовник Филипо Нери. Овадия е роден в Пловдив, само че съвсем незабавно с родителите си се мести в Милано.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР