Броени дни преди посещението на папа Франциск в Раковски, във

...
Броени дни преди посещението на папа Франциск в Раковски, във
Коментари Харесай

Фабрика от Първомай шие знамето на Ватикана за посрещането на папата

Броени дни преди визитата на папа Франциск в Раковски, във фабриката за флагове в Първомай кипи интензивен труд. Тук доникъде на април би трябвало да бъдат ушити близо 900 флага, с които ще бъде декориран градът.

Първомай Раковски

Знамената на България, Европейския съюз и на община Раковски към този момент са съвсем подготвени. Сега се приготвят тези на Ватикана.
Мария Варъкова: За нас е огромна наслада, тъй като ще посрещнем с него папата.Атанаска Велчева - шеф на фабрика за флагове: Знамената са направени по точните условия, спуснати от Ватикана и са съгласувани с отдел „ Протокол " на Ватикана.
Тук са шити знамената и за посрещането на папа Йоан Павел II през 2002 година
Атанаска Велчева - шеф на фабрика за флагове: За един човешки живот успяхме да участваме в подготовката за посрещането на двама папи. Сега вълнението е доста по-голямо, ще се украсява целия град, още повече, че е напълно наоколо тук до Първомай, знамената са доста и за нас е огромна чест и несъмнено огромна отговорност, че на нас е поверена тази задача.
Знамената ще са с разнообразни размери.
Атанаска Велчева - шеф на компания за флагове: Най-голямото, което ще създадем, е 10 метра дълго и то ще бъде спуснато от някоя от постройките в Раковски.
Знамената би трябвало да бъдат подготвени напълно скоро, с цел да може Раковски да бъде декориран уместно за визитата на папа Франциск през май.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР