Броени дни остава до официалния старт на предизборната кампания, но

...
Броени дни остава до официалния старт на предизборната кампания, но
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Радев трябва да се стреми към победа на първи тур

Броени дни остава до формалния старт на предизборната акция, само че острите офанзиви сред претендентите за президент започнаха от дълго време. Лозан Панов, който получи поддръжката на " Демократична България " назова президента Румен Радев подправен воин.

В същото време актуалният държавен глава установи, че всеки проблем, обвързван със служебното държавно управление, се придвижва върху президентската акция.

И тази седмица мина в тягостното очакване високите цени на тока и природния газ да сложат отпечатък върху бюджета на всяко домакинство. Как това ще се отрази на акцията, както за държавен глава, по този начин и за Народно заседание?

" Румен Радев влиза с доста положителни шансове в тези избори, само че проблем ще има за него в възможен втори тур, само че кондицията му е доста добра. Възможно да се стигне до победа за него още на първи тур и той би трябвало да се стреми към това ", сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS социологът Първан Симеонов.

Според него проф. Анастас Герджиков е удачна кандидатура, тъй като не е партийна и счита, че ректорът на Софийския университет е мощен претендент, само че не е доста различим. Това важи и за двойката Лозан Панов - Мария Кисимова-Моасе, които са най-вече столични претенденти.

Той добави, че хората не гласоподават по учебник, а президентските избори са разнообразни, тъй като се гласоподава за персони и може да се получат изненади.

" Лозан Панов се стреми да се разграничи от главните претенденти, с цел да покаже, че има смисъл да се гласоподава и за него, само че репликата " подправен воин " към Румен Радев е малко пресилена. Без да желае Панов играе за проф. Герджиков ", сподели още социологът.

Относно изборите за Народно заседание Първан Симеонов счита, че обществото към момента дава оценка за ръководството на ГЕРБ, която не е позитивна, заради което те е дебре да останат още известно време в " карантина ".

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР