Броени дни ни делят от началото на китайската лунна година,

...
Броени дни ни делят от началото на китайската лунна година,
Коментари Харесай

Годината на Металния плъх ще ни донесе творческа енергия

Броени дни ни разделят от началото на китайската лунна година, която ще премине под знака на Металния плъх и се чака да донесе креативна сила, шанс, здраве и разцвет, оповестяват в. "Индипендънт " и уеб сайтът Chinese Zodiac.

За разлика от Григорианския календар, спазван в множеството елементи на света, китайският е основан върху придвижванията на Луната. Подобно на западния зодиак, китайският е разграничен на 12 цикъла, всеки от които с дълготрайност една година, вместо един месец. Началото на китайската Нова година нормално се пада сред 21 януари и 20 февруари. Тази година тя ще стартира на 25 януари и ще завърши на 11 февруари 2021 година, предава Българска телеграфна агенция.

Всеки от 12-те цикъла в китайския зодиак е зависим на несъмнено животно, което въздейства върху чертите на хората, родени в дадена година, както и върху международните събития.

Астрологът Алена: Пуснете тото на 2 февруари

Как се е появил китайският зодиак?

Легендата споделя, че с цел да го сътвори, Нефритеният император - обичайно китайско провидение, провел съревнование сред разграничи животни. За да завършат сполучливо, участниците в конкуренцията трябвало да преплуват бързо течаща река.

Великодушният бик предложил на котката и плъха да се повишат на гърба му. Жадният за победа плъх изблъскал котката във водата. Според друга версия на историята плъхът не споделил с котката - най-близката си другарка, за идното съревнование, вследствие на което се породила враждата посред им. Когато бикът наближил финала, плъхът скочил пред него и по този начин спечелил надпреварата и станал първото животно в китайския зодиак. Бикът приключил втори, следван от тигъра, заека, дракона, змията, овцата, маймуната, петела, кучето и глигана (свинята).

Смята се, че хората, родени в избрана година, са заимствали някои черти от животното в китайския зодиак, на което тя е подвластна.

Родените в Годината на Плъха да вземем за пример са общителни, работливи, сръчни, наблюдателни, приспособими, упорити. Знакът им е знак на плодовитост, отбрана, разцвет.

Представителите на този зодиакален знак обичат охолството. За да е изобилна актуалната година, астролозите поучават празничното меню на 25 януари да включва обичаните лакомства на Плъха - ядки и разнородни сирена, а хората да носят най-ценните си облекла и бижута.

Имайки поради, че Плъхът е първата от 12-те зодии съгласно китайския календар, годината, която ще премине под знака му, ще бъде година на нови начала.

Заредени с креативна сила, представителите на всички зодиакални знаци ще придобият убеденост във опциите си и ще се почувстват господари на личния си живот със силата да бъдат каквито пожелаят.

Под знака на Плъха са родените през 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020 година Известни представители на зодиакалния знак са Уилям Шекспир, принц Чарлз, Луис Армстронг, Хю Грант, Ози Озбърн, Самюъл Л. Джаксън, Тилда Суинтън, Тери Пратчет, Аврил Лавин, Джордж Вашингтон, Гари Линекер, Еминем, Джордж Буш, Джулиан Мур, Люис Хамилтън, Бен Афлек, Джуд Лоу, Кейти Пери, Скарлет Йохансон.

Кариера и благосъстояние

Всички действия, почнали през годината на Металния плъх, ще бъдат подхранвани от триумф. Хората би трябвало да следват задачите си с убеденост и увереност, да бъдат неуморни в устрема си към тях и да не позволяват проблемите, компликациите и неуспехите да ги обезкуражават.

Любов

След 2019 година, минала под знака на Земното прасе и белязана от непредсказуеми обстановки, 2020 година ще бъде по-спокойна. Любовта ще поеме по пътя на хармонията, като общуването сред сътрудниците ще е основно за поддържането й.

Съвместимост сред Плъх и други зодиакални знаци

Трайни връзки чакат представителите на зодията с родени под знака на лоялния Бик, авантюристичен настроения Дракон и умната Маймуна. Плъховете обаче мъчно понасят постоянно изменящия се Кон.

Здраве

Като се изключат моментите, в които изтощението ще надвива, представителите на всички зодиакални знаци ще се радват на положително здраве в годината на Плъха, изключително през втората й половина. Най-добрият лек през 2020 година остава спортът, който би трябвало да бъде постановен на всеки за положително здраве и дългоденствие. Редовното му упражняване понижава медицинските разноски, усъвършенства съня и покачва продуктивността във всекидневието.

Късмет

Късметът ще е повсеместен сателит през 2020 година, само че хората би трябвало да го уловят в мига, в който почука на вратата им. Китайците споделят, че нищо не плаши повече шанса от подозрението в него. Тези, които проявят възторг и работят бързо, ще си обезпечат триумф.

Късметлийски знаци съгласно фън шуи през годината на Плъха

- цифри - 5,7,9

- цветове - бял, жълт, наследник, зелен, сив, черен

- дни - 4-то, 8-мо, 13-о и 22-ро число през всеки месец от китайския календар

- направления - югоизток, североизток, запад

- зодиакални знаци - Бик, Дракон, Маймуна, Прасе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР