Броени часове остават до старта на волейболистките на България в

...
Броени часове остават до старта на волейболистките на България в
Коментари Харесай

Новата капитанка на България Мирослава Паскова: Изненадана съм, но за мен е огромна чест!

Броени часове остават до старта на волейболистките на България в тазгодишното издание на Лигата на нациите. Националките, водени от Лоренцо Мичели към този момент са в Нагоя (Япония), където следва първия шампионат от международната конкуренция. Стартът е в сряда (31 май) против Хърватия. Тимът ни е с освежен състав и с нова капитанка, като лентата се поема от Мирослава Паскова.

Опитната националка, която постоянно гори в борбите и е извънредно огромен войник, съобщи в изявление за BGvolleyball.com , че да бъде определена за капитан е нещо ненадейно за нея, само че приема решението на треньора с отворени прегръдки. Ето още какво описа още Мирослава Паскова за новата роля, лято 2023 и промяната на клубната принадлежност:
 Мирослава Паскова е новата капитанка на България Мирослава Паскова е новата капитанка на България
- Поздравления за капитанската лента. Как се чувстваш?

- Благодаря сърдечно. Да бъда капитан на този подмладен тим за мен е огромна чест. Нормално се усещам, не чакам нещо по-така - уауу. Просто една концепция повече почит, би трябвало да си за образец на всички.

- Искаше ли го, очакваше ли го?

- Не! Абсурд. Имайки поради какъв брой обичам изявленията (смее се) и какъв брой обичам да споделям с хората. Определено не. Изненадана съм от това решение на треньора Мичели. Но одобрявам това предизвикателство с отворени прегръдки!

- Какво беше първото, което направи като капитан?

- Да направя обособена група на състезателките, да си пишем женски работи...
 Лоренцо Мичели за новата капитанка: Мира Паскова е същински войник и мотиватор Лоренцо Мичели за новата капитанка: Мира Паскова е същински войник и мотиватор
- Останалите по какъв начин реагираха? Поздравиха ли те?

- Понеже, когато треньорът разгласи решението си, може би бяха повече от новите – " бебетата " както ги назоваваме, имаше бурни овации. Почувствах се неловко.

- Като сподели " бебетата ", по какъв начин се чувстваш като една от най-опитните състезателки?

- Ново ми е. Винаги съм привикнала да има по-големи от мен, по-опитни в тима. Сега естествено липсват всичките. Но ситуацията е една някак си друга, по-весела, по-детска и с повече смешки. По-отпускаща атмосфера има от преди. С повече заряд за всичко - тренировки и мачове. Много е прелестно, все едно се връщам в националния отбор по времето, когато бях госпожица. Тогава всичко беше смях и веселба и нищо ангажиращо. Естествено, имаш задължения да се оправиш и да покажеш най-хубавото, само че с доста повече наслада във всичко.

- Когато има такова положително въодушевление нещата вървят по-добре?

- Очаквам да е по този начин. Ще забележим.
 Мирослава Паскова: Трябва да вземем максимума от Лигата на нациите, а освен оставане Мирослава Паскова: Трябва да вземем максимума от Лигата на нациите, а освен оставане
- Как мислиш, ще съумеете ли да оцелеете в този състав в Лигата на нациите?

- Силно се надявам. И то не е единствено да оцелеем, само че и да създадем освен това. Имаше един подобен израз: " Когато загубиш и се издъниш, никой няма да се изненада ". Но дано да изненадаме хората и себе си с резултати. Не единствено опазване на мястото ни в Лигата, за какво не и нещо по-добро.

- Предстои доста мъчно лято, по какъв начин ще издържите на този непрекъснат цикъл -  тренировки пътешестване мачове?

- В последна сметка ние сме си го избрали. За мен персонално по-добре е, когато лятото е натоварено и с доста темп, тъй като, когато си напрегнат, по някой път излизат неща, които не си очаквал. Смятам, че ще повлияе положително на всички. Все отново е изпълнено с провокации. Кой не обича да играе на огромна сцена.

- Някои да вземем за пример желаят отмора...

- Не считам, че тук и в този момент в този тимове ма хора, които желаят отмора. Който желае отмора да си я взима.

- Зарадвахте ли се на успеха над Белгия?

- Естествено. Беше неповторимо възприятие. Както сподели едно от девойките: дано това да бъде първата от многото.

- Кажи и две думи за теб, сменяш шампионатите на клубно равнище. Напускаш Турция отиваш в Гърция, за какво?

- Смяна на климата, по топло място (смее се). Нови завършения, по -високи цели и по този начин.

- Ще се изправиш там против треньора си, който води Олимипакос?

- Битката ще бъде безмилостно жестока (смее се).

- Какви са задачите пред новия ти отбор?

- За новия сезон ще бъдат високи. Челни позиции в състезание, за Купата и гонене на евротурнири. Млад упорит тим, с амбициозно треньорско управление и цели.
 Мирослава Паскова ще играе в шампионата на Гърция през новия сезон Мирослава Паскова ще играе в шампионата на Гърция през новия сезон
- Как взе това решение, въпреки всичко Гърция не се слави с едно от най-силните шампионати?

- Преди да взема решение се съветвах с националния селекционер, който има опит там. Получих зелена светлина. Всъщност не наподобява толкоз зле шампионата, както се приказва. Отзивите от миналите през него състезателки е, че ще ми хареса в залата отвън нея. Смятам, че е време да обърна внимание на живота малко и отвън залата, та ми съответствува и с някои други графици.

- Разкрий малко повече...

- Все още не, когато му пристигна времето ще се чуе.

- Какво си пожелаваш зя лято 2023?

- Пожелавам си допустимо най-хубаво класиране в Лигата на нациите, колкото се може по-напред в таблицата на Евроволей и да затворим годината с едно доста хубаво показване на олимпийската подготовка. Иначе преди всичко всички да са здрави!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР