Броени часове остават до старта на едно от най-любимите кулинарни

...
Броени часове остават до старта на едно от най-любимите кулинарни
Коментари Харесай

Шеф Манчев: Храната е преживяване и емоция

Броени часове остават до старта на едно от най-любимите кулинарни излъчвания в България. „ Черешката на тортата “ се завръща в ефира в понеделник и всеки ден едни от най-популярните хора на България ще треперят пред оценката на началник Манчев. В студиото на „ Събуди се “ топ готвачът разкрива какво да чакаме в новия сезон на кулинарния формат.

„ Със сигурност умеят, откакто толкоз доста години сме на екран. През храната човек демонстрира себе си, културата, възпитанието си. Виждаме по какъв начин усещат вечерята, храната и дават всичко от себе си. Отношението на храната е по едно и също време е обвързвано с пари и просвета. Но не постоянно скъпата храна значи качествена храна. През нея хората основават чувството какви са те. В моето семейство още като дете се е готвело доста, посрещахме доста посетители и през масата съм следил всички хора и това отношение постоянно ми е било доста забавно. Но парите не постоянно са лепилото на храната. Човек би трябвало да има чувство и възприятие към храната. Ние като експерти го притежаваме и даже и елементарните артикули основават положително отношение “, разказва шеф Манчев.

„ Много пъти множеството от участниците желаят да се показват допустимо най-добре и прожекторът да е фокусиран върху тях. Но не постоянно им се получава, тъй като когато човек се напъва и се пробва да даде доста от себе си, само че не го усеща, това си проличава пред камерата. Затова е добре да бъдем такива, каквито сме. Тоест в случай че обичат шкембе супа, дано да сготвят най-хубавата такава. Ако обичат заешко, да го създадат, а не да вършат неща, които учат пред камерата “, разкрива по какъв начин самият той схваща дали участниците имат чувство към храната или е режисура, в която да се показват допустимо най-добре в границите на предаването.

„ Всичко е мъчно да се постигне  - външният тип, презентацията, усета, изненадата… Участниците имат единствено един ден да сготвят, да посрещнат гостите, да дадат най-хубавото от себе си. За мен „ Черешката на тортата “ е феномен, тъй като демонстрира фамилния уют, другарството, сплотеността и доста хубави неща в живота. Всички сме мощни на маса, приказваме, раздаваме се… Затова и компликациите са цялост от всичко “, споделя професионалният готвач.

„ Хората се научиха и започнаха да преценяват храната с виното, аперитив, welcome drink … Аз персонално се развличам когато виждам епизодите. Храната е нещо доста значимо за всеки от нас, тя не е единствено да се наядем, а е прекарване и страст “ добавя началник Манчев.

„ Всяка седмица давам друга задача, забавна задача, която е провокация или предизвикателство. Започвайки седмицата те не знаят каква ще е тя. През задачата е значимо участниците да помислят малко повече, а не да готвят тривиалните неща. Провокираме ги и по тази причина „ Черешката на тортата “ е ужасно предаване “, разяснява началник готвачът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР