Броени часове ни делят от седмото издание на фестивала А

...
Броени часове ни делят от седмото издание на фестивала А
Коментари Харесай

Време е за джаз с А to JazZ 2017

Броени часове ни разделят от седмото издание на фестивала А to JazZ! На 7, 8 и 9 юли в Южен парк 2 ще посрещнем едни от най-хубавите международни и български джазмени. Фестивалната стратегия ще бъде открита в 18:00 часа, а след края на концертите на хедлайнерите, страстта A to JazZ ще се придвижи на джем сешъните в бар Caché, на метри от фестивалния парк.

В петък А to JazZ ще започва с дебюта на Биг Бенда към Катедра "Поп и джаз изкуство " под управлението на един водещите джаз реализатори в България – Михаил Йосифов. Веднага след тях, в 19:00 часа, на сцената ще се качи испанският оркестър Mastretta, а в 20:00 часа ще се насладим на най-красивите ромски песни с джаз аранжименти. Вечерта ще приключи с хедлайнерите Dirty Loops, които тъкмо в 21:00 часа ще ни завладеят с музиката си по метод, по който никой не го е правил до момента.

Втората фестивална вечер ще ни запознае с младата фънк и фюжън група от Австрия FunkXpress, която ще направи своя дебют на сцената на A to JazZ тъкмо в 18:00 часа. Фънк вълната ще бъде поета от Ангел Ковачев, който ще показа дружно с бандата си своята авторска музика в 19:00 часа. Веднага по-късно Jazzanitza ще ни изненадат с композиция от актуален джаз и българска национална музика, а в 21:00 часа посрещаме хедлайнера с пет награди Грами – Robert Glasper Experiment.

Третият финален ден от A to JazZ ще стартира с съвременен джаз на високо европейско равнище в осъществяване на групировката Uvira/Bruno/Hafizi. В 19:00 часа свежото попълнение на българската сцена Dorothy Takev ще ни сервира палитра от музикални стилове, последвана от словашкия квартет на Lukas Oravec, които ще споделят музиката си с публиката на A to JazZ в 20:00 часа. Финалът ще бъде подложен от неуморната сила и великолепие на една от най-значимите фигури на международната джаз сцена – Christian McBride, който ще показа своя нов план New Jawn.

Във фестивалната стратегия са включени още детската просветителна стратегия A to JazZ KIDS, отдадена на най-малките фенове на музиката в събота и неделя от 10:30 ч. В рамките на фестивалната зона ще ви чакат още цветен арт-базар, специфичен A to JazZ & Rush щанд с формален мърчандайз, както и многообразие от питиета и храни, които към този момент могат да бъдат поръчани бързо и елементарно, до момента в който се наслаждавате на обичания си фестивал, с помощта на Speed.bar.

Фестивалът се провежда с поддръжката на Фондация "Америка за България”, Министерство на културата, посолствата на Кралство Испания и Република Словакия, и е част от Календара на културните събития на Столична община. Негов почетен патрон е господин Елен Герджиков – ръководител на Столичния общински съвет. Повече информация, елементи и вести към фестивала следете на www.atojazz.bg и Facebook страницата на фестивала.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР