Броенето на резултатите от изборите ще е публично и в

...
Броенето на резултатите от изборите ще е публично и в
Коментари Харесай

Решено! Гледаме как броят резултатите от вота

Броенето на резултатите от изборите ще е обществено и в действително време. ЦИК реши да има видеозаснемане и видеоизлъчване в действително време при отчитане на резултатите от изборите за народни представители на 11 юли 2021 година Това оповестиха от пресцентъра на ЦИК.

На съображение член 57, алинея 1, т. 1, по отношение на член 272 и 288а от Изборния кодекс и Решение № 82-НС от 31 май 2021 година, Решение № 165-НС от 31 май 2021 година и Решение № 184-НС от 7 юни 2021 година на ЦИК Централната изборна комисия реши видеозаснемане/видеоизлъчване в действително време в изборното помещение на изборна секция по член 272 ИК се реализира след края на изборния ден при оповестяване на гласуването за завършило. То обгръща:

– дейностите на секционната изборна комисия при определяне на резултатите от гласуването;

– процеса на преброяване на хартиени бюлетини – в изборни секции, в които е гласувано с хартиени бюлетини;

– процеса на сформиране и попълване на секционния протокол с резултатите от гласуването в изборната секция.

Видеозаснемане/видеоизлъчване в действително време на процеса на предаване, приемане и инспекция на протоколите на секционните изборни комисии и прекачване на данните от записващото техническо устройство в районната изборна комисия се реализира на избраното от районната изборна комисия място за лицата по член 288а ИК, тъй че да не се затруднява работата на комисията и на изчислителния пункт към районната изборна комисия.

Видеозаснемането и видеоизлъчването по т. 1. и т. 2. се правят при съблюдаване на условията за отбрана на персоналните данни и на противоепидемичните ограничения, въведени от министъра на опазването на здравето и Указанията за осъществяване на изборите за народни представители в страната на 11 юли 2021 година в изискванията на оповестена изключителна епидемиологична конюнктура по отношение на COVID-19.

Не се позволява снимане на изборни описи!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР